Θέματα Ιστορίας & Δραματολογίας του Νεοελληνικού Θεάτρου | 2009-10

Πήγαινε κάτω

Θέματα Ιστορίας & Δραματολογίας του Νεοελληνικού Θεάτρου | 2009-10

Δημοσίευση  spinach Την / Το Σαβ Δεκ 18, 2010 6:33 am

Θέματα Ιστορίας & Δραματολογίας του Νεοελληνικού Θεάτρου
Ε' Εξάμηνο
Διδ.: Αθ. Μπλέσιος

Εξεταστική Περίοδος Φεβρουαρίου 2010

Θέματα Εξετάσεων

1) Ποιός είναι ο στόχος του "θεάτρου των ιδεών" σύμφωνα με τον Γρηγόριο Ξενόπουλο; Ποιές είναι οι βασικές επιλογές και προτεραιότητες στον χειρισμό των κύριων θεμάτων (κοινωνία, πολιτική, παράδοση, εθνικό ζήτημα, οικογένεια, έρωτας) της νεωτεριστικής αυτή δημιουργίας;

2) Ποιά υπήρξε η πρόσληψη και η πορεία του νατουραλισμού έως και τον Μεσοπόλομο στην ελληνική δραματουργία και γιατί; Να αναφέρετε παραδείγματα έργων και συγγραφέων που σχετίζονται με τον νατουραλισμό.

3) Ποιοί είναι οι βασικότεροι ανασταλτατικοί παράγοντες στην απελευθέρωση των γυναικών (αντιλήψεις, πρακτικές, περιβάλλον, πρόσωπα-ρόλοι) στα έργα της νεοελληνικής δρασματουργίας του 20ου αιώνα; Να αναφέρετε παραδείγματα ηρωίδων και έργων.

4) Με ποιόν τρόπο λειτουργεί το κοινωνικοπολιτικό σύστημα ως αποδέκτης δράσης των νέων (ηρώων) στην ελληνική δραματουργία του 20ου αιώνα; Τι επιδιώκουν οι ήρωες αυτοί; Να αναφερθείτε σε ήρωες-ρόλους (οικογένεια, κοινωνία) και σε κοινωνικούς θεσμούς, αξίες, μηχανισμούς του κράτους.

5) Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά των ηρώων του Καραγκιόζη στη σύντομη κωμωδία του θεάτρου Σκιών που παρουσιάζεται στο έργο του Γ. Σκούρτη Απεργία; Ακολουθούν οι ήρωες την παράδοση του θεάτρου Σκιών; Τι εκφράζει ο ίδιος ο Καραγκιόζης και πώς συνδέεται με το υπόλοιπο έργο;

Από τα πέντε θέματα να γράψετε τα τρία
Καλή Επιτυχία
avatar
spinach

Αριθμός μηνυμάτων : 37
Ημερομηνία εγγραφής : 06/12/2010
Ηλικία : 31

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης